Duurzame kledingbakken
kledingbak

Wat zijn de acceptabele donaties voor de kledingcontainer van het Leger des Heils?



Acceptabele donaties voor de kledingcontainer

Voor de kledingcontainer van het Leger des Heils zijn acceptabele donaties onder andere schone en draagbare kledingstukken, schoenen, accessoires en beddengoed. Ook kunnen huishoudtextiel zoals handdoeken en gordijnen gedoneerd worden.

Niet-acceptabele donaties voor de kledingcontainer

Niet acceptabele donaties voor de kledingcontainer zijn kapotte of vervuilde kledingstukken, ondergoed en sokken. Daarnaast worden ook speelgoed, boeken en meubels niet geaccepteerd in de kledingcontainer van het Leger des Heils.

Waar kan ik mijn oude kleding doneren?



Waar kan ik mijn oude kleding doneren?

Er zijn verschillende opties om je oude kleding te doneren in Nederland. Zo kun je terecht bij kledingcontainers van organisaties zoals het Leger des Heils, Sympany en het Wereld Natuur Fonds. Daarnaast zijn er ook diverse kringloopwinkels waar je je kleding kunt afgeven.

Wat zijn andere mogelijkheden om mijn oude kleding een tweede leven te geven?

Naast het doneren van kleding, kun je ook overwegen om je oude kleding te verkopen via platforms zoals Marktplaats of United Wardrobe. Daarnaast zijn er steeds meer initiatieven die zich richten op het ruilen of delen van kleding, zoals kledingbibliotheken of swishing events. Op deze manier geef je je kleding een tweede leven en draag je bij aan een duurzamere mode-industrie.

Wat mag er allemaal in een kledingcontainer

Wat zijn de verboden items om in de kledingcontainer te deponeren?



Verboden items in kledingcontainer

Het is ten strengste verboden om elektronica, natte kleding, schoenen en textielresten in de kledingcontainer te deponeren. Deze items kunnen de recyclingprocessen verstoren en moeten op de juiste manier worden afgevoerd naar gespecialiseerde recyclagecentra.

Geen huisvuil in de kledingcontainer

Daarnaast is het belangrijk om geen huishoudelijk afval in de kledingcontainer te gooien, zoals glas, plastic, papier en etensresten. Deze items horen thuis in de daarvoor bestemde afvalbakken om een efficiënte afvalscheiding en recycling te garanderen.



Meer info: kleding inleveren

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren?



Toegestane items in een kledingcontainer

In een kledingcontainer mogen alleen schone en draagbare kledingstukken worden gedeponeerd. Dit kunnen bijvoorbeeld shirts, broeken, jurken, jassen en schoenen zijn. Ook accessoires zoals tassen, riemen en hoeden zijn toegestaan.

Verboden items in een kledingcontainer

Het is niet toegestaan om kapotte, vervuilde of natte kleding in een kledingcontainer te deponeren. Daarnaast mogen ook textielresten, matrassen, tapijten en ander niet-textiel niet worden ingeleverd. Het is belangrijk om de richtlijnen van de kledingcontainer goed te volgen om ervoor te zorgen dat de gedoneerde kleding optimaal hergebruikt kan worden.

Wat zijn de toegestane items om in een kledingcontainer te deponeren